10 декември 2025 г.

Канелени бисквитки

Размер на шрифта
Продукти
40мин.
6порции
Виж видео
500 г брашно
250 мл сладкарски крем CREMIO
200 г масло
150 г захар
100 г орехи
1 ч.л. канела
1 ч.л. сода
1 ч.л. сол

Продукти за глазурата:

40 мл сладкарски крем CREMIO
80 г пудра захар

Орехите се натрошават. Захарта, солта, содата и орехите са смесват. Добавя се разтопеното масло. Постепенно са добавя ½ от пресятото брашно, сладкарският крем Cremio, канелата и другата ½ от брашното, докато се получи не много гъсто тесто*. Върху набрашнена плоскост се разточва с дебелина 5 мм, изрязват се различни форми бисквитки и се редят върху тава с хартия  за печене. Пече се в предварително загрята фурна на 200°C за 15 мин. 

Приготвяне на глазурата: 

В малка касерола се затопля сладкарският крем Cremio, без да завира. Добавя се пудрата захар и се разбърква до получаването на хомогенна смес. Оставя се да изстине.  

Готовите бисквитки се украсяват с бялата захарна глазура. 

* За по-лесно рязане на формите, тестото може да се остави в хладилник за 1-2 ч. 

Къде можете да откриете Cremio

Още рецепти

Филтрирай
Готварски рецепти
Сладкарски рецепти
Най-харесвани
Последно публикувани
За пица

За пица и
паста

Перфектен за италианска кухня - пица, ризото и паста
 
Кремообразен

Кремообразен
вкус

Отличен за приготвяне на бързи ястия или изискани рецепти, както и за декориране 
глутен

Без
глутен

Без хидрогенирана растителна мазнина, без глутен.
Киселинно устойчив
 
консистенция

Добра
консистенция

Много добър за смесване с млечни кремове
 
текстура

Издръжлива
текстура

Стабилен няколко дни след разбиване
 
разфасовки

Удобни
разфасовки

Опаковки: 200ml, 500ml, 1L